2014 Vietnam Hoi An 1

28 april 2014 - Hoi An, Vietnam

Hoi An = weer s wat anders dan Hoi Dinie. :-)

Met vliegtuig en taxi naar Hoi An. Even weer wennen aan een andere omgeving. Druk met dagboek bijhouden, vriend sms-en en de Vietnamese X-factor kijken. Grappig.

Oh ja: Azië-dingen...

  • vliegtuigstoelen, verkeerde ronding. harde houten of plastic stoelen... Het zit ALLEMAAL voor geen meter!
  • Tuuteren! Met auto, bus en brommer. DE HELE DAG DOOR! Mam en zus, jullie zouden hier de straat niet over komen. Je moet maar gewoon oversteken, in een gezapig tempo doorlopen (niet stilstaan!) en dan zeilt alles om je heen.
  • Airco aan: veel lawaai. Airco uit: te warm!

In zinderende temperaturen in een rustig tempo Hoi An verkend. Man het gewone straatleven is al een feest. De vrouwlijke dragers met punthoeden op, een stok over hun schouder, waar 1 manden aan hangen, met van alles erin. Zwaar lijkt mij dat! De schooljeugd in uniform, zet je er 1 op foto, maakt ie gelijk het V-teken. De iets oudere meisjes hebben mooie sierlijke uniformen. De okerkleurige muren van de huizen met donker houtwerk. Veel, heel veel kledingwinkels. Chinese tempels! Ik vind ze erg mooi en kleurig. Markt met schitterende bloemen om te offeren.

Een soepje gegeten in de overdekte markt. En tussendoor in een bijzonder theehuis pauze gehad. Dit theehuis wordt gerund door dove mensen. Dit gegeven samen met de inrichting maakt dat het een bijzondere serene sfeer heeft.

Speciaal theehuis

 

Foto’s