Azoren Faial/Terceira
8 september 2024 - Terceira, Portugal
Zo 8 sep
T laatste kopje koffie/thee en yoghurtje hier. Nog 1x genieten van t mooie uitzicht. Vamos!
Eerst ff tanken, je moet de auto weer fully loaded inleveren.
Onderweg nog n paar stops, want als je n mooi kerkje of Império ziet, kun je daar niet zomaar aan voorbij gaan!
We gaan nog even naar de Botanische tuin, maar worden er gebeld door de autoverhuur. Jullie hadden om 14.00 de auto moeten inleveren, dat staat op t contract! Nee hoor, op ons papiertje (van Sunny Cars) staat 15.00. We hadden beiden gelijk dus na de orchideeën en n kop koude kruidenthee toch maar snel richting aeroporte.
Op t vliegveld nog n beetje groenvoer weggewerkt met uitzicht op de Pico. Deze keer was de top zichtbaar.😁
We persen ons met n paar man in n propellervliegtuigje, kan ongeveer 40 man in, maar t waren er maar 20 of zo.
Ik duik ff snel de supermarkt in. Want Fransisco wacht op ons, bij n meetingpoint en dan rijdt hij voor ons uit. We snapten eerst niet waarom. Maar toen wel! N supersteil weggetje naar beneden! Asjemenou! Maar...dan kom je toch ook op n mooie plek! N mooi ingericht huis met n supermooi uitzicht op de oceaan vanaf onze eigen veranda! Perfecto! Als welkom staan er verse vijgen en n zoet gebakje: dona Amalia. Specialiteit van hier. Denken jullie dat wij t hier uithouden? 😉
Als we aan de thee, brood en yoghurt zitten horen we n vreemde vogel: letterlijk. Wat n maf geluid joh! De Kuhls Pijlstormvogel. Ze maken dit gekke geluid als ze thuiskomen. Ik probeer t nog n keer vast te leggen.
Eerst maar s een dutje doen zo. Trustuh!
Oh ja:
- Ons krulhaar gedijt niet zo goed op t water hier: we zien er uit als Catweazle.

De orchideenhoeve is er niets bij😉
Wat een prachtig plekje daar 😍, wat een uitzicht….wauw!!