Azoren Terceira 1
9 september 2024 - Terceira, Portugal
Ma 9 sep
Ja, we zitten duidelijk op t platteland, wanneer we wakker worden door haan, hond en duif. Oi oi, t ruggetje moet wennen aan de harde Azoriaanse matrassen.
Heerlijke kwettergeluiden van vogeltjes terwijl je geniet van kruidenthee en e-reader.
Op Terceira (30 x 20 km) wonen meer koeien dan mensen, dus, kom je in de file.....van koeien. Geweldig! En ook geen klein stukkie! Hier is de bordercollie geen schapen- maar koeiendrijver. 😂
Restau 1 was dicht. Iets met feestdagen of zo. (Op Google staat dan wel gewoon open hè).
In restau 2 in t volgende dorp was net n buslading gedropt, full.
Gelukkig, in Porto Martins, 6,5 km verder, was t moderne tentje Vista wèl open. Gezellig ff gekletst met 2 Amerikanen die van oorsprong Azoriaan zijn. (Ze vroegen zich af: Komen die 2 nu uit Duitsland of Frankrijk? No, Holanda! 😁) Gestoofd varkensvlees met champignonsaus, gekarameliseerde zoete aardappels en gegrilde groente. Toetje: pistachemousse. Mjam, heerlijk! (Voor de enkele foodies onder jullie) 😉
Hierna kneuren we wat door t platteland op weggetjes met dikke vette gaten. Schitterend gezicht: koeien, muurtjes van zwarte lava keien, boertjes op trekkers of in n vrachtautootje, n stier met schijnbaar zijn versiering van gisteren nog op de kop, maisvelden etc. Wij houden hier wel van!
Terceira is t 'party-eiland', want veel (heilige) feesten. Dus wij op de bullfightkalender kijken (stierrennen is t hier meer), en we passen vandaag ons programma er op aan. Is t vandaag niet maar was t gisteren! Chips! 🙃
- Diverse impérios.
- Lichtharpen op zee.